Familjen Berg består av Kristofer, Maria, Jamila och Johanna Berg.
Den största delen av barnens uppväxt tillbringades i norra Hälsingland i Hassela/Bergsjö där vi bodde i nästan 25 år. Där byggde vi upp en stor verksamhet med islandshästar och som mest hade familjen 80 hästar; islandshästar, shetlandsponnies, American Saddlebread, Shirehästar, några hopp ponnies, dvärgåsnor, renar, minigrisar, lama, kaniner mm
Familjen hade stora framgång både inom avel och tävling och Maria, Jamila och Johanna har i många år tävlat framgångrikt på internationell nivå och representerat Sveriges landslag vid flera NM och VM. I Hälsingland föddes också Kolgrimur från Slätterne som såldes till Norge och fick fina framgångar med bla VM guld.
Döttrarna blev stora och Jamila startade egen islandshästverksamhet i Gävle och Johanna studerar i Stockholm. Så 2013 flyttade Kristofer och Maria med sina hästar och verksamhet ner till Sandviken, Högbo. Gården som vi köpte var ett stort renoveringsobjekt men den hade potential, vilket har varit våra ledord genom de här renoverings/uppbyggnads åren. Nu 7 år senare kan man nästan inte förstå allt som hunnits med och nu inför 2020 börjar vi känna oss redo för att satsa på verksamheten igen. Efter 25 års verksamhet har vi nu äntligen ett nybyggt ridhus och ett B & B! I sommar kommer en ny överraskning att ske på gården :)
Så nu hoppas vi att både gamla och nya kunder hittar något intressant och vill komma till oss igen på Slätterne Gård! Sandviken, Högbo är ett fantastiskt område med härlig natur och vi upplever oss mycket positivt bemötta av både grannar, kommun och andra verksamheter som vi samarbetar med. Här finns mycket att uppleva!

VÄLKOMNA TILL SLÄTTERNE GÅRD!