Varmt välkommen till Eir Psykoterapi!

Namnet Eir är omsorgsfullt valt och ordet betyder "fred", "förskoning" och"nåd" och ordet eira  att " få ro". 
I olika skrifter diskuteras det om Eir var en av asynjornar eller valkyriorna som var gudinnor i den nordiska mytologin. Eir var läkekonstens gudinna.

" Eir, din visdom, en källa till förnyelse och återhämtning. Eir, så godhjärtad och dina gåvor ger oss ett fridfullt sinne. Du mildrar vårt lidande och tar bort vår smärta. Du ger oss kuskap och styrkan att slå tillbaka ohälsa. Du återställer oss, du återför oss till ett fulltvärdigt  liv"

Texten om Eir symboliserar det som kan pågå i en terapi process. Att få möjlighet att läka och få ett liv med fler perspektiv och mindre lidanden. Vi kan inte alltid ta bort all smärta men att lära sig om sig själv, ta hand om sig själv, ibland förlåta sig själv och att lära sig hantera olika situationer mer adaptivt är hälsosamt. Genom kunskap och förstålese för vad man har varit med om, vad som format oss, varför vi gör vissa val och har vissa behovsfrustrationer kan leda till stora förändringar i synen på sig själv, andra och omvärlden och ett liv med större livskvalitet.

Maria Berg är socionom, leg psykoterapeut inriktning KBT/schematerapi och har EMDR kompetens.
Maria har de senaste åren arbetat på Länsstyrelsen Gävleborg som projektledare inom integrationsfrågor, på Rädda Barnen som projektledare och trauma utbildare samt som samtalsbehandlare på Praktiker tjänst i Gävle, Hälsocentralen City.
Maria driver sedan 30 år en islandshästverksamhet och tävlar även själv på elit nivå.
Maria har en lång erfarenhet av att möta både den enskilda människan som befinner sig i utsatthet till att arbeta med grupper, organisationer och företag med olika behov av stöttning och utbildning.
Eir Psykoterapi bedrivs enligt Hälso-Sjukvårdslagen ( 1982:763), har patientförsäkring och tystnadsplikt.
Vid behov kan vi boka tolk.


BOKNING OCH PRISER
Varmt välkommen till mottagningen som öppnar i Sandviken
fr om 1  april 2022
Köpmangatatan 5-7,
Folkets Hus, 5 trp. 
811 39 Sandviken

Mottagningen drivs tills vidare i privat regi och vi hoppas kunna vara med i regionens upphandling så att även patienter med remiss kan söka behandling här. Under  de olika flikarna kan du läsa mer hur samtalsbehandlingen går till och vad som erbjuds.
Priser:
50 min enskild samtalsterapi 1200:-
75 min parterapi 1800:- 
Hästunderstödd terapi 90 min 1500:- ( bedrivs på Slätterne Gård)
Betalas vid besöket med swish: 1236789580
Grupper, föreläsningar och utbildningar välkommen att maila din förfrågan
Företag och organisationer kan faktureras e ök.


Boka genom att skicka ett mail till slatterne@slatternegard.se