Välkommen att boka utbildning för dig och din häst 2019

Du kan också delta på kurserna med hyrd häst ( pris 300:-/ dag)


Träningshelg för Maria och Jamila Berg 
*23-24/2
*30-31/3
*Träningsläger/ påsklov 18-21/4 ( se egen flik)
*27-28/4
Ta chansen och träna regelbundet för Maria och Jamila som arbetat tillsammans med träning av Islandshästar i över 25 år! Under dessa unika kursdagar får du tillgång till kompetensen hos de båda instruktörerna. Två ridpass/ dag, teori/ clinic, lunch, fika och stall/ hagplats ingår. Du kan också boka boende i vårt mysiga B&B under kurshelgen och även gärna komma kvällen innan.
Varje helg kommer att ha ett eget tema där du får ta del av instruktörernas träningsfilosofi och genom olika övningar förbättra både dig som ryttare, din och hästens kommunikation och hästens gångarter, lösgjordhet, balans och form mm. Varje helg kommer även innefatta teoretiska moment, videos mm och där det även kommer finnas möjlighet till individuella frågor och träningstips.
Pris: Helgkurs 2.500:-/p
Max 10 pEkipageutveckling med uppföljning  ( fredag kväll - lördag)
Instruktör: Maria Berg
*15-16/2 
*22-23/3
*26-27/4
Vi samlas fredag kväll och installerar oss och hästarna i stall och B&B. Vi börjar med teori/ uppföljning av gången innan och vi bjuder på en lyxig smörgås och något gott att dricka. Övernattning, lakan och handduk ingår och stall/ hagplats för hästen. Efter en härlig frukost kör vi under dagen 2 ridpass 2 och 2 a 40 min med uppehåll för lunch och teori.
Gott fika under dagen ingår!
Vi rekommenderar varmt att boka alla tre tillfällena för bästa möjlighet till uppföljning och utveckling. Vi kommer att rikta in träningen på ekipageanalys och utveckling där samarbetet mellan häst och ryttare ligger i fokus för optimal utveckling. Träningstillfällena strävar efter att ryttaren ska öka sin kunskap om självkännedom och även förstå hästens behov av övningar och träning utifrån status och nivå. Mellan gångerna får varje ekipage övningar att träna på hemma till nästa tillfälle. Även videofilmning av ekipagen.
Pris: 1750:-/g/ekipage
Max 10 pDagkurs för Arnor Dan Kristinson
* 17/2
*24/3
Vill du träna för en isländs instruktör med många års erfarenhet och meriter från tävling på högsta nivå bla Isländsk Mästare YR och Nordisk Mästare YR?
Vi välkomnar  varmt Arnor Dan som kommer att ha egen träningsstation på gården och ser fram emot att få ta del av hans kunskaper och erfarenheter.
Här har du chansen att få tips och råd för att förbättra både dig själv som ryttare och din häst.
2 ridpass 2 och 2 a 40 min, teori/ clinic, stall/ hagplats, god lunch och fika serveras under dagen.
Kursen vänder sig till alla nivåer och undervisningen är på lättförstådd engelska/ nordiska.
Pris: 1200:-/pTILLFÄLLE !!!

Ridkurs och clinic för Benni Lindahl 31/5-2/6 2019
Vi är mycket glada och stolta över att kunna presentera en av Islands Mästare som kommer till Slätterne Gård för clinic och kurs!
Benni som är aktuell med sin ny översatta bok Harmoni och som under många år gjort sig ett namn på Island och i Europa för sin träningsfilosofi. Benni driver tillsammans med sin fru Sigga retreat och undervisning på sin gård på Island. 
Clinic i ridhuset fredag den 31/5 kl 18.30 350:-/p
( max 30 deltagare)
Ridkurs/ helgkurs 1-2/6 
Dag 1: 2 ridpass 2 och 2 samt teori
Dag 2: Privatlektion och teori
Max 8 deltagare och Benni vill att samtliga ryttare är delaktiga under hela helgen i undervisningen dvs äve när andra ekipage rider.
Pris helgkurs: 3500:-/p inkl rid och teoriundervisning, clinic fredag kväll ( frivillig) uppstallning dag, ridhus/ banor, lunch och fika under dagarna.Varmt välkomna!

Jamila och Toppur
Maria och Arvakur