Välkommen att boka utbildning för dig och din häst 2018!

Du kan också delta på kurserna med hyrd häst ( pris 300:-/ dag)

KURSPROGRAM 2017-2018

 • 27/12 Heldagskurs för  Maria Berg med inriktning lösgörande arbete, form och gångartsträning   1200:-/p
  _______________________________________________
 • 2-4/2 Siggi Matt FULLBOKAD ( arrangör Jamila Berg)
  _______________________________________________
 • 9-11/2 Sitsoptimerings kurs för Camilla Hed
  Kursen inleds med en clinic/ teoripass på fredag em/kväll. Under helgen rider deltagarna 3 pass var  varav 1 privatlektion. Denna kurs riktar sig till alla ryttare som vill få hjälp att förbättra sin sits, balans och bli mer liksidiga och därmed kunna ge sin häst optimala förutsättningar att jobba korrekt. Vi går igenom det senaste inom forskning om hur ryttarens sits påverkar hästen, grundläggande biomekanik samt vanliga problem hos ryttaren. Teorin varvas med praktiska övningar.  Individuella ryttaranalyser där man tittar på hästen utan ryttare, sadeln och ryttaren på sadelbock, gör sitsbensavtryck, funktionella tester och därefter uppsutten sitsanalys. Vi avslutar med sammanfattning och några bra träningstips för ryttare. Man kan deltaga hela helgen med eller utan häst.
 • 6 platser som deltagare på clinic/ teori samt som fotfolk under helgen. Fika och lunch alla dagar ingår. Pris: 800:/p
 • 10 platser på kursen med häst  från 2400-3600:-/p ( se prislista nedan)

  _____________________________________________
 • 10-11/3 Träningshelg för Jamila Berg.
  För dig som vill ha konkreta träningstips eller jobba med något specifikt och utveckla dig som ryttare. Jamila kommer att rida igenom och prova din häst, du får både en privatlektion och ridlektioner i grupp. Teori utgår ifrån ekipageanalyserna och de diskussioner och frågeställningar som kommer fram under helgen. Jamila är mycket mån om att skapa en positiv träningsmiljö för både hästar och ryttare. Hennes önskan inför den här kursen är att alla deltar aktivt under hela helgen, även när andra ryttare rider, för att skapa ett diskussionsunderlag om hur vi kan jobba för att förbättra hästarna. Alla får hjälp med att planera sin fortsatta träning. För alla nivåer ryttare. 10 platser på kursen  från 2400-3600:-/p ( se prislista nedan)

  ____________________________________________
 • 31/3-2/4 Siggi Matt  Fullbokad (arrangör Jamila Berg)
  _________________________________________________
 • 7/4 Hoppkurs för Islandshästar med Siri Brever. 
  Kan islandshästar hoppa? Jaaa!  Och roligt och nyttig träning är det för både häst och ryttare!
  Upplägget kommer att bygga på ett stort fokus på ryttarens följsamhet, balans och rytm i hästens alla gångarter med markbommar och hinder. Vi jobbar med timing och precision i fokus, och strävar efter att utifrån egen förmåga utvecklas som ekipage. Som ett roligt, gymnastiserande och stärkande komplement till den mer traditionella islandshästträningen.
  Siri har utöver treåriga studier på hästgymnasium arbetat både med inridning, tillridning och som instruktör under flertalet år. Mångårig erfarenhet inom flera ridsportsdicipliner och med olika typer av hästar så som islandshästridning, dressyr och hoppning.
  Under hoppkurserna lägger vi tölten åt sidan under dessa lektionstillfällen, men övningarna vi gör stärker hästens samtliga gångarter inklusive tölten.
  Inga förkunskaper utöver grundläggande ridkunskap krävs. 10 platser på kursen  1100:-/p med helpension. Tillägg ( se prislista nedan) om du vill övernatta.


  _________________________________________________
 • 14-15/4 Helgkurs för Maria Berg
   för alla nivåer ryttare. Maria använder gärna många olika övningar på ett pedagogiskt sätt som ger dig tips på hur du kan förbättra din häst och din ridning. Hon har ett tydligt fokus även på ryttarens inverkan och är noga med att betona lätthet i kommunikationen med hästen. Genom helgen följer en röd tråd i träningen som resulterar i bra effekt även när du kommer hem med din häst. 10 platser på kursen  från 2400-3600:-/p ( se prislista nedan)
  _____________________________________________
 • 28/4 Planerad dagkurs för instruktör

  _________________________________________
 • 6/5 Dagkurs för Maria Berg
  för dig som vill finslipa formen inför våren eller behöver träna på något speciellt. Individuellt upplägg med två ridpass och ett längre teoripass. Pris 1200:-/p
_________________________________________________


I alla kurser ingår instruktör, fika, lunch och ridhus samt boxplats dag.
Vi satsar på en härlig lärande atmosfär där alla är välkomna, god hemlagad mat  och fika. Bra boxar med tillgång till gästhage för  hästarna och fina träningsmöjligheter med gårdens faciliteter. Topp instruktörer!
Oftast är det två ridpass/dag och teori om inget annat upplägg anges.
Max 10 deltagare/ kurs.


Priser:
 • Heldagskurs 1200:-/p ( se ovan vad som ingår)
 • Helgkurs 2 dagar  Ankomst lördag-söndag EJ övernattning häst eller ryttare  2400:-/p
 •  Ankomst lördag-söndag övernattning 1 natt med helpension häst och ryttare 3000:-/p ( Boende B & B, nattbox, frukost och två rätters middag) 3000:-/p
 • Ankomst fredag-söndag övernattning  2 nätter med helpension häst och ryttare ( Boende B & B, nattbox, frukost och två rätters middag) 3600:-/p
 • Extra natt, se B & B, extra natt häst box 200:-/dygn
 • 2 rätters middag 225:-/p 
Camilla Hed
Jamila och Toppur
Siggi Matt
Maria och Arvakur
Siri Brever