Foto: Emelie Leijon Foto: Emelie Leijon

2017-07-01
Nu är Arvakur visad på Wången. Han skötte sig mycket bra och fick b.la omdömet ''samarbetsvillig''. Han fick en riktigt bra ext poäng 8.24 med b.la 9.0 för rygg & kors, 8,5 för hals, manke, bog, huvud, prorportioner samt man och svans. 
En lite blygsammare ridegenskapsbedömning  på 7.44 då vi valde att inte  visa hans pass i år.  Han fick däremot 8.5 för både trav och galopp!

Vi ser med spänning fram emot hans fortsatta utveckling! :)

Foto: Johanna Berg Foto: Johanna Berg

2017-01-25
Nu går vi mot ljusare tider och det betyder att våra ridkurser startar!

Nu är det dags att köra igång ridskolan inför vårterminen. De flesta grupper kan starta v 7 och du kan nu anmäla dig till följande grupper:

* Måndag kl 18.00 Forts vuxna ( god ridvana)
kl 19.00 Forts vuxna ( god ridvana)
* Tisdag kl 18 Barn/ungdomar lite ridvana
kl 19 Forts vuxna lite vana ( lite ridvana)
* Onsdag kl 18 Nybörjare ( vuxen och ungdom)
kl 19 " Lär känna islandshästen"
* Torsdag kl 18 Hoppning med islandshäst 5 ggr ( egen häst)
kl 19 Hoppning med islandshäst 5 ggr ( egen häst)

Ett gemensamt teoritillfälle samt ett tillfälle med hoppning i skogen ingår pris 1500:-/ p ( totalt 7 tillfällen)

Vi har endast utbildade instruktörer och ridlektionerna hålls av Johanna Svahn, Kristofer Berg, Maria Berg och hopplektionerna av Siri Brever.

Ni som ska hyra häst av gården kommer till stora stallet där en lista sitter vilken häst som du ska ha. Hästen står i uppmärkt box med sin utrustning utanför på box dörren. Alla ansvarar för att göra iordning sin häst i god tid till lektionens början. Man tar också hand om hästen efter ridlektionen.

Vi har en FB grupp som heter Slätterne Gård Ridskola som är en sluten grupp för alla på ridskolan. Där kan du meddela dig och få information om viktiga saker. Skicka vän förfrågan så lägger vi till dig! LÄNK

Vi vill gärna att ridskolekvällarna ska bli en trevlig träffpunkt för deltagarna på ridskolan. Man lär sig mycket av att titta på när andra gör övningar också! Välkommen att " hänga" på kvällarna och titta och vi bjuder vi på fika i sadelkammaren/stallfiket.
Om du inte kan komma på en ridlektion så meddela gärna detta snarast möjligt på mail. Avbokning senast två timmar innan har du möjlighet att rida igen din lektion.

Pris för ridskolan:
* 10 ggr och ett teoritillfälle 2.500:- ( hyra häst)
* 12 ggr och ett teoritillfälle 2.500:-( egen häst)
Det går bra att dela upp betalningen på 2 ggr. Vi vill gärna ha den första betalningen tillhanda före den 28/2 och resterande ska vara betalt senast den 30/3 till BG 5802-8598 Slätterne Gård AB.

Vid frågor hör gärna av dig på mail till Maria slatterne@slatternegard.se
Varmt välkomna alla till en härlig vårtermin!
Med vänlig hälsning Johanna, Kristofer, Siri och Maria
 

2017-01-25
Söker du saluhäst? Just nu har Jamila Berg många fina hästar i stallet! 
Jamilas HEMSIDA

2017-01-10
Välkommen till Slätterne Gård: Slotts Borka. e: Stjerne Faks u: Tellus Blondie f- 16! Tack för förtroendet Stall Slotts! Vi ser fram emot att få lära känna Borka och framöver börja hennes träningen. Borka har en otroligt fin färg, vilket varit en dröm länge. Hennes temperament är supertrevligt och hon verkar trivas på gården. Fortsättning följer! 

2016-08-28
Tack min finaste Hetja från Slätterne! Klubbmästare på Gydas tävling i helgen med vinst i V2 ekipagebästa med uttagningspoäng 6.30 och vinst i T8 med 7.0 och det fina priset Feather prize
Tack arrangörerna , tack domare och medtävlare för trevlig stämning och en bra genomförd tävling!
 

2016-05-20
Vår vackra hingst och uppfödning Arvakur utvecklas fint och har nu fått en egen sida. Arvakur har betäckt som 2 och 3 åring och kommer denna säsong inte att betäcka utan att vara i träning med satsning på visning som 5 åring 2017.

2016-05-19
Ett härligt gäng på väg till träning på ovalbanan!


Lyxigt att vår klubb Gyda har en sådan fin träningsanläggning på ridavstånd från gården.

2016-05-19
Grattis bästa avelsvisaren Jamila Berg som idag visade in Dögun frá Dallandi i 1:a klass!
Efter endast ett par månaders träning som resulterade i en jättefin visning på Romme. Dögun ska nu betäckas med Toppur och kommer att vara till salu!

2016-05-19
Ett stort grattis till bästa Johanna Svahn som klarat både ridledare och hästskötar examen på Wången! Vi är så glada över att ha dig här på gården!
På bilden ser vi Johanna med blommor och sitt fina fyrgångssto Lukka.

2016-05-18
I dag var det en tung dag då vi fick ta farväl av den fina tävlingshästen Sprengigigur frá Alfholum. Han köptes under hösten från Island och insjuknade plötsligt i mars. Ett stort tack till SLU som hjälpt oss att utreda honom och som konstaterade en neurologisk skada med bla syn nedsättningar. Ett relativt okänt område på häst med hjärnskada som påverkar bla synnerven. Kan vara en degenerativ sjukdom, hjärnblödning/ infarkt, tumör inte helt uteslutet ännu. Nu lider han inte mer men det gick så fort och något helt nytt som man inte riktigt tänker sig ska kunna drabba en häst. Trots att han var en kort tid hos oss är saknaden stor.

Venus Venus

2016-04-22
Vackra Venus är såld! Vi önskar nya ägaren Frida varmt lycka till med en fantastisk häst!

2016-02-10

Några av våra fina hästar är sålda.

Aron från Slätterne f-15 är såld till duktiga Emelie Eriksson. Vi är mycket glada över att Emelie köpte honom. Vi hoppas och vet att vi kommer få se mycket utav er i framtiden. 


Haukur från Frihamra är såld till Linda Söderman. Stor lycka till med denna älskade häst. Vi håller alla tummar för er!
 

2016-01-31-2016-03-30

Nytt spännande år!
Hetja och Maria på bild blev Vintermästare på Vintermästerskapen på Strömsholm!